Vydražia netradičnú fotku Beatles zo slávnej Abbey Road

16.05.2012 Celý región

Londýn 16. mája (TASR) - Vzácnu snímku skupiny Beatles, ktorej členovia kráčajú "zlým smerom" cez priechod pre chodcov na známej Abbey Road, vydražia na budúci týždeň v Londýne. Podľa očakávaní by mala fotka vyniesť 9000 libier (11.300 eur).

Na slávnej verzii, ktorá sa dostala na legendárny album Abbey Road z roku 1969, kráča kapela zľava doprava. Na verzii, ktorá ide do dražby, John Lennon v bielom obleku a topánkach vedie skupinu sprava doľava.

Na fotke možno vidieť aj ďalšie rozdiely, čo vyvoláva záujem fanúšikov Beatles. Na snímke z albumu má Paul McCartney bosé nohy, ale na tejto nosí sandále. V ruke mu navyše nevidno cigaretu, ktorú drží na albumovej verzii, uviedol denník Guardian.

Snímky urobil fotograf Iain Macmillan pred štúdiami Abbey Road v londýnskej štvrti St John's Wood počas rýchleho fotenia, keď policajt zastavil premávku.

"Macmillan mal na fotenie desať minút a urobil šesť záberov Beatles kráčajúcich tam a späť cez priechod. Keď robil zábery, stál na rebríku," povedala Sarah Wheelerová z aukčného domu Bloomsbury.

Do dražby, ktorá sa uskutoční 22. mája, dal snímku súkromný majiteľ.
 

Vyberte región